EKCP-KP-1-2021/1-000785


 

Egyházi közösségi célú tábor a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

EKCP-KP-1-2021/1-000785

 

2021. szeptember 13 – 15. között három tartalmas napot töltöttünk el a Tisza parton, Sarudon a hittan táborban 25 gyermekkel.

Igyekeztünk emlékezetessé tenni az együtt töltött időt, lelkileg és testileg is feltöltődni, élményekben gazdagodni. Az Eukarisztikus kongresszus lezárásának napja után, úgy gondoltuk, hogy az együtt töltött időnk középpontjába az Úr Jézust és a hálaadást állítjuk. A reggeli és az esti imáinkban hálát adtunk azokért a jókért, amiket természetesnek gondolunk a mindennapi életünk során.

Az Eukarisztia ünnepléséhez kapcsolódott a kézműves alkotásunk, melyen a kelyhet és a kenyeret jelenítettük meg az Eukarisztia himnuszából idézve:

„Krisztus kenyér s bor színében…”

A táborunk egyik napján ünnepeltük templombúcsúnkat, mely a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe volt. Elmélkedésünkben megjelent a kereszt jelentősége az életünkben.

Örömteli együttlétben volt részünk Ferencz Károly atyával, aki a gitáros énekekkel még felemelőbbé tette az együtt töltött órákat.

A lelki és a közösségi programok mellett a teremtett világ szépségére is rácsodálkozhattunk egy hajókirándulás alkalmával, melyen megtudhattuk, hogyan jött létre közel ötven éve a Tisza-tó, illetve megismerhettük a tó madárvilágát.

Szívesen és örömmel játszottak az udvaron a gyerekek a kötött programok között. Fociztak, tollasoztak, ping-pongoztak.

Csodálatos három napot töltöttünk együtt, valódi szeretet közösséget alkotva.