EGYH-KCP-15-0063


Tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola hittantábora Egerben

EGYH-KCP-15-0063

 

Résztvevők: 19 tanuló és 3 kísérő pedagógus

Helye: Szent József Kollégium - Eger

Ideje: 2015. június 29-től 2015. július 1-ig

 

Hétfő: indulás 9:30-kor 13 tanuló és 2 pedagógus helyközi járattal utazott. 6 tanuló, csomagok az iskola mikrobuszával érkezett, 1 pedagógus vezette a mikrobuszt. Megérkezvén a szálláshelyre és azt elfoglalva ebéd következett. Ezután a kis csapat elindult felfedezni a város nevezetességeit. Hittantáborról lévén szó először két templomot látogattunk meg. Először a Minorita templomot tekintettük meg a Dobó téren, majd Nagyboldogasszony templomba vezetett a sétánk.  Utána városnéző kiskocsival jártuk körbe a várost és ismerkedtünk híres épületeivel. Vacsora után az egri Bazilikában egy közös esti szentmisén vettünk részt. Este vacsorát követően közös beszélgetés és egyházi jellegű daltanulás volt, melyet igen élveztek gyermekeink.

Kedd: Reggeli után elindultunk Eger egyik fő nevezetességének megtekintésére, ez volt az egri vár.  Mint egy 3 órás barangolás során többek között megtekintettük Gárdonyi Géza sírját, idegenvezetővel végig jártuk az Egri csillagok csatahelyszíneit. Sőt egy rövid 3D-s történelmet idéző mozielőadásra is sor került. Mindezek után jól esett tanulóinknak egy kis játék, melyre a Dobó téren találtunk. Kétnapos családi programsorozat indult: a SUPER fesztivál címmel,  ahol játékkal, sporttal és koncertekkel szórakoztatták a családokat, ebben vehettünk mi is részt. Ebéd után vendégként köszönthettük körünkben az egyik plébános urat, aki gitár kíséretében daltanulást és ismerkedési, ill. önismereti játékokat hozott nekünk. Kézműves foglalkozással zártuk a délutánt. Csoportokban dolgozva tanulóink elkészítették a biblia jelentős alakjait, Mária, József, Jézus, három királyok stb, mellyel rövid kis jelenetet adtak elő. A vacsorát követően ismét szentmisére mentünk a Nagyboldogasszony templomba, ahol az az esperes misézik aki közel 10 évig volt Tenken is a plébános. A misét követően egy kis beszélgetésre is sor került az esperes úrral. Az estét ismét közös énekléssel zártuk.

Szerda: Az utolsó napra semmi más programot nem terveztünk mint a strandolást. Egyrészt már nagyon várták a gyerekek, másrészt 30 foknál is melegebb volt, így ez is nagy élmény volt számukra. Ebéd után-délután indultunk haza, hasonló módon történt mint az ideutazás. Nagyon tartalmas és hasznos 3 napot töltöttek a gyerekek együtt, hiszen a katolikus szellemiség szőtte át minden napunkat. A programok mellett a közös étkezéseknél közös ima is természetes volt. De az összetartozás, közös szórakozás, közös élmények megélése is nagy hatással volt ezen kis gyermekek életére.