EGYH-KCP-19-0566


Életadó közösség hittantábor megvalósítása Szent Imre Katolikus Általános Iskolába

EGYH-KCP-19-0566

 

A megvalósított projekt bemutatása:

Nyári élményekben gazdagodhattunk a július 10-12 között megtartott egri hittantáborban. A Szent János Lelkigyakorlatos házban hangulatos és kényelmes körülmények között volt a szállásunk, ahonnan a programokat szerveztük. Első nap megérkezésünk után, elfoglaltuk szobáinkat,

 ahol megkaptuk az egyen pólónkat, majd elsétáltunk az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontba, ahol megnéztük az érseki magánkápolnát és a kiállított tárgyakat. Ezt követően süteménykóstoláson vettünk részt. Délután a „kisvonattal” egy városnézésre indultunk, amelynek keretében az élményparkot is kipróbálhattuk a Szépasszonyvölgyben. A szállásra visszaérve bőséges vacsora fogadott minket.

 Második nap meglátogattuk az egri várat, ahol megismerhettük a vár történetét, fegyverbemutatót láthattunk korhű ruhákban, a több száz évvel ezelőtt használatos fegyverekkel, és ami talán mindannyiunk számára a legérdekesebb volt, az a panoptikum, ahol személyesen is találkozhattunk az Egri Csillagok című könyv szereplőivel. Ebéd után a nyári szünet élményeiről készítettünk rajzokat, az udvaron jétszottunk. Késő délután moziba mentünk, ahol a gyerekekkel A kiskedvencek titkos élete c. rajzfilmet néztük meg.

A táborozás során lelki élményben is gazdagodtunk. Utolsó napunkon a Bazilikában Dr. Csizmadia István atya gondolatain elmélkedhettünk. István atya a szentmise után megdicsérte a diákokat, hogy fegyelmezetten és aktívan vettek részt a liturgián. A szentmise után a szálláson katolikus társasjátékokkal ismerkedtünk, majd elfogyasztottuk az ebédet és útnak indultunk haza.

Hálásan köszönjük az Úrnak az itt eltöltött napokat, mert igazi szeretetközösségként éltük meg.

 

Megvalósított programterv:

1.nap. 10:00 órakor indulás az iskola és az Önkormányzat által biztosított buszokkal. Érseki Palota látogatása, városnézés kisvonattal. Vacsora.

2. nap. Reggeli. Délelőtt látogatás az egri várba, panoptikum megtekintése. Ebéd, Délután kézműves foglalkozás, játék, mozifilm megtekintése. Vacsora.

3. nap. Reggeli. Szentmise a Bazilikában. Katolikus társasjátékok kipróbálása. Ebéd. Indulás haza.

 

Projekt jelentősége, eredményei:

A hittan táborunk nagy mértékben hozzájárult a keresztény értékek közösségi megéléséhez. „Azt tedd mással, amit akarsz, hogy mások tegyenek veled” (Mt 7,12).Ez a gondolat meghatározó volt a mindennapjainkban. A tábor során szervezett programjainkkal célunk volt az egymáshoz való alkalmazkodás képességeinek a fejlesztése, társaink elfogadása és segítése. Az egyik legfontosabb eredménynek

azt tekintjük, hogy sikerült baráti, családias légkört kialakítanunk. A napi imáinkban hálát adtunk a sok, szép, együtt átélt élményért is. A szülők és a diákjaink egyaránt elismerően nyilatkoztak a táborunkról.

A jövőben is szeretnénk az érdeklődést felkelteni tanulóinkban, élni a tábor adta jó lehetőségekkel.

Kiemelten kívánjuk kezelni az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülést.